Tuesday, December 3, 2013

BUNUELOS...



Katılmış olduğum Emsan etkinliğinde Cheflerimiz ve Tümay Hanım'la birlikte pişirdiğimiz Meksika lezzetlerinden Ananaslı Sığır Eti ile Quesadilla'nın tariflerini paylaşmıştım sizlerle ...

   Geçirmiş olduğumuz eğlenceli dakikalar ardından  hep birlikte pişirmiş olduğumuz yemekleri yedikten sonra EKS mutfaktaki sevgili Eyüp Kemal Sevinç ve ekibindeki Cheflerin bizler içi hazırlamış oldukları o güzel tatlının tarifini paylaşıyorum sizlerle...


   Etkinlikte emeği geçen herkeze tekrar teşekkürlerimiz gönderiyorum...Sevgilerimle ...





bunuelos 1





         Malzemeler 


         ( 6 Kişilik)



  • 2 su bardağı un


  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


  • 1/2 tatlı kaşığı tuz


  • 1 yemek kaşığı şeker


  • 1 adet çırpılmış yumurta


  • 120 ml. süt


  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


  •  Sıvıyağı  (kızartmak için)


  • Pudra şekeri  ( üzerini süslemek için)

          Şurup İçin



  • 1 su bardağı esmer şeker


  • 750 ml.su


  • 2,5 cm'lik çubuk tarçın


  • 1 tane karanfil



    Yapılışı: Önce şurubu hazırlayalım... Bütün malzemeleri  tencereye koyup kaynamaya bırakalım.... Şurubumuzun kıvamı olunca ocaktan alalım... İçerisinden tarçını ve karanfili alıyoruz... Şerbetimizi ılınması için bir kenara alıyoruz...




    Un ,tuz, ve kabartma tozunu eleyerek bir kaseye alıp şekeri ekleyelim...Başka bir kasede yumurta ve sütü çırpalım...Yavaş yavaş karıştırarak una ekleyelim... Son olarak erimiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim... Hamuru hafif unlu bir zemine alıp pütürsüz ve elastik hale gelene kadar yoğuralım ve 18 parçaya ayırıp küçük toplar yapalım... Elimizle hafifçe bastırarak yassılaştıralım... Yağlı tahta kaşık sapıyla ortalarına delki açalım... 



   Tavada altın sarısı rengi alana kadar kızartalım .... Kevgirle tavadan çıkartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıyoruz ve şerbete batırıyoruz... Üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz...


Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment